Världsdagen för psykisk hälsa ökar allmänhetens medvetenhet om mental hälsa. Dagen främjar öppen diskussion om psykiska störningar och investeringar i förebyggande, främjande och behandling. Behandlings gapet för psykiska, neurologiska och drogmissbruk störningar är enorma särskilt i fattiga resurs länder.

I år är temat "Investera i psykisk hälsa". Ekonomiska och mänskliga resurser för psykisk hälsa är otillräckliga, särskilt i låga resurs länder. Majoriteten av låg-och medelinkomstländer spenderar mindre än 2% av sin hälso budget för psykisk hälsa.

Många länder har mindre än en psykisk hälsa specialist per en miljon invånare. Även en betydande del av begränsade resurser spenderas på stora mentalsjukhus och inte för tjänster som levereras genom gemenskap och primärvården.

Vi behöver öka investeringarna för psykisk hälsa och att flytta de tillgängliga resurserna i riktning mot effektivare och mer humanitära former av tjänster

 

 

http://www.who.int/mediacentre/events/annual/world_mental_health_day/en/index.html

 

Så skriver WHO idag den 10 oktober. World Mental Health Day. En dag för att prata om psykisk ohälsa.

Så kom igen alla våga prata om det!

 

 

 

Varför envisas mina bloggar altid med att vara dryga?
Jag slutade skriva på denna bloggen för att den började krångla. Jag bytte då blogg till http://bokstavsbarn.myshowroom.se/ 

Men nu har den också börjat krångla. De går aldrig att logga in och när man väl kommer in går de inte publicera de man skriver. Blir sjukt irriterad på de.. Dumma skit bloggar. Finns de ingen blogg som funkar som den ska?