http://www.aftonbladet.se/wendela/article8467639.ab

”Coolt och unikt
– att må dåligt”


Brittisk studie: En av tre unga erkänner att de har fejkat psykiska åkommor

Deprimerad som Britney Spears eller ätstörd som Lindsey Lohan.

Unga imiterar inte bara kändisars stil – utan också deras problem.

En av tre unga erkänner att de har fejkat psykiska åkommor.

Många unga fejkar psykiska åkommor.

Det visar en undersökning gjord av terapisajten Mentaline.com.

Hela 34 procent erkänner att det någon gång ljugit att de lider av problem som ätstörningar, självskadebeteende eller depression.

– Många unga människor är väldigt snabba med att säga ”jag är deprimerad” eller att försöka få uppmärksamhet genom att låtsas som att de har något slags personligt problem, säger Jesper Buch, den danske grundaren av Mentaline.com, till tidningen Daily Mirror.

”Coolt och unikt”

Vanligast var att påstå att man lider av ätstörningar, följt av självskadebeteende, drogberoende och depression.

Många menade att det var ”coolt” att ha de här problemen, och att de gör en person ”unik”.

– Där är chockerande att se att så många unga tycker att allvarliga problem med den mentala hälsan är trendigt, säger Jesper Buch.

Majoriteten av de unga, 61 procent, menar dock att psykiska problem är något man ska ta allvarligt.

Påverkas av kändisarna

Flera medgav också att de blivit påverkade av kändisarnas problem.

Lindsey Lohan och Nicole Richie dramatiska viktras har varit omskrivna.

Britney Spears har fått mycket uppmärksamhet för sina psykiska problem.


http://www.aftonbladet.se/wendela/article8467639.ab
Jag förstår inte varför nån skulle villja vara sjuk. Att villja det så mycket att man låssas att man är det och ljuger om att man har nån form av psykisk ohälsa.
Det känns som ett jäkla hån mot folk med riktiga problem som verkligen mår dåligt.
Att lida av psykiska problem är verkligen inget roligt eller coolt. Det är fruktansvärt och innebär en evig kamp för att klara av att leva och göra "småsaker" som att borsta sitt hår eller ta sina medeciner.


Har precis fått veta att min sysling dog i natt. Han blev på körd av ett tåg.http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/staffanstorp/article1369890/Olycka-pa-tagstation.html

19-åring död i tågolycka på station

Text: Gustav Svensson & Linda Stark
Publicerad 30 januari 2011 4.23 Uppdaterad 30 januari 2011 16.412011-01-30 04:23:54

Fem till sju personer blev vittnen till en dödsolycka på Hjärups station i natt. En nittonårig man från Malmö dog.

Olyckan skedde vid 03-tiden på natten mot söndag. Det var på söndagseftermiddagen fortfarande oklart exakt vad som hänt, men polisen misstänker i nuläget inget brott.
– Det finns många teorier om hur det här har gått till men det är en olycka som det ser ut just nu, säger Lundapolisens inre befäl Cecilia Kvarnström.

Polisen hade vid niotiden på söndagsmorgonen ännu inte kunnat höra vittnen för att ta reda på mer om vad som hänt.
– De var en väldigt jobbig situation där så det blev bara chockbehandling på plats.

Enligt insatschef Roland Nordstedt från räddningstjänsten i Lomma, som var på olycksplatsen, var det mellan 5-7 personer på perrongen som blev vittne till olyckan. Minst två av vittnena kände 19-åringen. Några av dem fick föras till sjukhus på grund av svår chock.

Ombord på Öresundståget mot Lund fanns "ett hundratal" personer enligt polisen. De fick vänta i drygt två och en halv timme på tåget innan de kunde ta sig vidare med buss, enligt Trafikverket.

Cirka 30 tåg fick ställas in och ersättas med buss på grund av olyckan, två tåg leddes också om.
– Fram till klockan 06.40 var stationen helt stängd. Sedan öppnade vi ett spår och 07.25 kunde trafiken rulla som vanligt, säger Jonas Bengtsson, pressinformatör på Trafikverket.

Lokföraren och en tågvärd tog genast ur tjänst och togs om hand av så kallade kamratstödjare, krisutbildade kollegor på tågbolaget.

http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/staffanstorp/article1369890/Olycka-pa-tagstation.html


Postat av: Larsdotter

Det är väldigt tråkigt att din katt blivit sjuk, jag har tyvärr själv mycket erfarenhet av samma sak.
Dock blir jag en väldigt irriterad när jag läser din blogg. DU har ett ansvar när DU köper ett djur. Man ska ALDRIG köpa en katt/hund utan en veterinärsbesiktning som inte är äldre än sju dagar. Och sen finns det en annan sak som är väldigt viktig: "IF YOU CANT AFFORD THE VET; DONT GET THE PET."
Jag rättfärdigar inte det som den förra ägaren utsatt dig och katten för, det är åt helvete; men DU har också ett ansvar att ta för djuren du har hemma och för djuret du köper.

2011-01-29 @ 21:31:23
URL: http://larsdotter.bloggspace.se

Postat av: Sara

Självklart har man ett ansvar att ta hand om sin katt, Och ja jag gjorde ett stort misstag i att lita på dom personerna som sålde oss den sjuka katten. Jag trodde på dom när dom försäkrade mig om att han va helt problemfri och utan sjukdomar. Dom stressade oss till att ta ett snabbt beslut och dom dillade om vetrinärer hit och dit så jag fick intrycket av att dom hade gjort en vererinärsundersökning på katten.
ÅH ja de är bra om man har pengar till vererinärs kostnader. Men dom flesta har inte tiotusentals kronor liggandes. Fluffis låg inlagd i ungefär 2 dygn och de kostade tiotusen och är man sjukskriven sen innan man änns gått gymnasiet så har man inte precis tiotusen i bakfickan.

2011-01-30 @ 02:48:30
URL: http://saramodigh.blogg.se/