Är rätten till en ambulans något du anser vara en grundläggande rättighet? Så är det inte. I Åsele till exempel har man ingen egen ambulans. Istället tvingas man vänta på att grannkommunens ambulans ska komma. Detta tar runt 30minuter. Tänk dig att i ett akut läge behöva vänta en halvtimma på att ambulans skall komma.

Allt detta beror på att pengar ”måste” sparas. När människors liv sätts på spel för att politiker ska kunna ha miljon-årslöner så är det ett stort bevis på att saker inte funkar som de ska. Det är helt sjukt att en människa ska tjäna 144 000 kronor i månaden, när andra knappt har råd med mat. Jag menar 50 000 kronor i månaden räcker gott och väl för en person!

1 statsminister = 1 x 144 000 kr/ månaden
21 ”statsrådar” (ministrar) = 21 x 115 000 kr/ månaden = 3 255 000 kr

 

Titta va pengar vi skulle kunna lägga på sjukvård om politiker tjänade mindre. Då kanske vi alla skulle ha rätten till att ha en ambulans i vår kommun.

Så beroende på vart i Sverige man bor kan alltså väntetiden på att en ambulans skall komma variera från 7,4 minuter ända upp till 32,2 minuter. Att behöva vänta mer än dubbelt så mycket som ”normal väntetiden” är inte acceptabelt. Ska folk verkligen behöva dö för att de inte finns nån ambulans? ska folk verkligen behöva vårdas i bagageutrymmet på en vanlig kombi bil?