En Amerikansk psykiatriker vid namn Nancy Andreasen har visat att antipsykotiska medel (som Haldol, Seroquel, Risperdal) faktiskt får patienternas hjärnor att krympa ihop.
Dessa medeciner ges idag till miljontals människor världen över. 

Nancy studerade 211 patienter med diagnosen schizofreni i så lång tid som 14 år. Hon fann då att både gamla antipsykotiska medel (som Haldol) och nya (som Risperdal, Seroquel, Zyprexa) är ”förbundna med mindre volym hjärnvävnad” 

Förkrympningen av hjärnorna hade samband med den dos patienterna fick.
Ju mer av de psykiatriska drogerna, ju ”mindre volym av grå vävnad”
hon kunde också rapportera att grad av ”sjukdomssvårighet och missbruk, hade minimala eller inga effekter” på krympningen av hjärnorna. Psykiatrikerna kan med andra ord inte hävda att det är den ”underliggande sjukdomen” som orsakar detta

Psykiatriker utsätter just nu miljontals människor världen över och hundratusentals, ja förmodligen miljontals barn för hjärnförkrympande behandling, och förskrivningen av pillren till barn är på väg att få fotfäste i Sverige.
Säkert ett tusental barn i Sverige får Risperdal. Inte på grund av de är psykotiska utan för att de inte kan sitta still i skolan. vilken långvarig effekt kommer detta ge?

kommer dessa barns hjärnor krympas bara för att dom är "störiga" på lektionerna?

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det skrivs ut aldeles förmycket medecin till barn.
Med tanke på hur lite vi vet om dessa meiciners inverkan på hjärnan så kan man ju tycka att man borde vara försiktigare med att skriva ut dem.


1 kommentarer

Mimmi

28 Feb 2011 02:59

helt sjukt! : (

Kommentera

Publiceras ej