Gaah
Jag stör mig så. Ett klök som tror att hon vet bäst i hela världen har nyss gett mig en föreläsning i att ångest inte är en sjukdom.
Hmm Jag skulle iallafall inte kalla de friskt att vara så ångest fylld att man inte kan lämna sitt hem utan att frukta för sitt liv.

Men nä de är tydligen helt normalt och inte alls en sjukdom.

JAG STÖR MIG PÅ FOLK SOM PRATAR UTAN ATT VETA VA DOM PRATAR OM!

Ångestsyndrom är sjukdomar. Lika så Depression är en sjukdom och fobier är sjukdomar eftersom det är "sjukliga känslor". De vill säga kännslor som inte står i proportion till omgivningen. Man kan tex vara jättetrött och ledsen och inte ha nån ork till att fortsätta leva (depression) utan att de finns nån anleding till att känna sig så ledsen.  likadant med olika ångest syndrom. Man känner extrem ångest över saker som inte borde framkalla ångest.


Jag skulle kunna säga att man kan fråga vem som hellst som lever med ett ångest syndrom och alla skulle svara att deras kännslor inte är friska.
Man ska inte få panikattacker av att öppna sin egen ytterdörr. man ska inte ha så mycket ångest att man inte vågar duscha, lämna sitt hem, träffa människor, eller på nått annat sätt inte kunna leva ett normalt liv pga ångest, panikatacker och rädslor för vardagliga ting.

Det är inte friskt att vara livrädd dygnet runt, dag ut och dag in, år efter år!

Det är inte heller friskt att vara så ledsen och nedstämd att man inte orkar ta sig upp ur sin säng på flera månader.

JA allt detta är känslor MEN det är känslor som inte är rätt. man ska inte gråta i flera timmar för att gurkan är skuren på fel sätt . Det är inte friskt!
Ja man är otroligt ledsen och de kan nån som tex förlorat en familje medlem eller nära vän åxo va. Men de är skillnad på att nån i familjen dör och att gurkan inte är skuren i rätt antal skivor. Det är i de som sjukdommen ligger!!

Det är en sjukdom i känslorna.

Ja alla människor kan känna dom känslorna , men inte Hela tiden. Normalt så känner man ångest när man tex befinner sig i fara för sitt liv, inte av att behöva gå upp ur sin säng .
Ja folk kan bli ledsna men de går över efter nån vecka eller 2 , är man deprimerad kan de hålla i sig i flera ÅR.
Fatta skillnaden mellan att vara sjuk och inte!

DET är en sjukdom när de ger så stora problem i vardagen och det inte går över på så många år!

Jag har haft ångest varjedag dygnet runt sålänge jag kan minnas. Det är inte friskt. Ingen annan jag känner har ångest 20 år i sträck och anser att det är friskt. ingen jag känner tycker det är friskt att inte gå upp ur sängen på flera månader mer än för att gå på toa eller äta lite. ingen jag känner tycker att det är firiskt att inte våga lämna sin lägenhet. 

Så om du haft lite fjutt ångest över dina läxbetyg så är de ingenting jämfört med att har ett ångest syndrom!